Expoziții

Arhivă

Expoziție de pictură

Expoziția de pictură „Vis de copil în casa bunicilor” organizată în perioada 7-16 iunie 2013 a cuprins desenele unor elevi cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani de la școlile din localitate. Tema lucrărilor a fost „Pădurea magică a copilariei”, cu sub-componenta „Vânătoarea”. La parterul și etajul Muzeului au fost expuse aproximativ 200 de picturi și desene, cele mai bune lucrări fiind premiate de Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc” și Fundația Culturală Artex.


 „Motive grafice in broderia traditionala romaneasca si tehnici moderne de redare”, la Hanul Domnesc din Suceava

 
Pe 10 noiembrie 2012, la Hanul Domnesc din Suceava a avut loc expoziţia-atelier de o zi cu tema „Motive grafice în broderia tradiţională românească şi tehnici moderne de redare”. Manifestarea a facut parte dintr-un proiect mai amplu realizat de portalul mestesugariromani.ro cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Proiectul are ca scop descoperirea şi popularizarea patrimoniului imaterial românesc autentic pe cale de dispariţie.


Expoziţie de trofee

În perioada 2 – 3 iunie 2012, Muzeul Etnografic Hanul Domnesc a găzduit o expoziţie de trofee de vânătoare.

Expoziţia a adunat un număr de 30 de trofee ale vânătorilor din zonă si a fost deschisă publicului larg timp de 30 de zile. Pentru a oferi un plus de autenticitate evenimentului, modalitatea de dispunere a exponatelor a urmărit o linie scenografică specială, având ca scop reliefarea importanţei speciilor şi a ecosistemului din care acestea fac parte.

Expoziția a urmărti interacţiunea permanentă cu turiştii, aceştia participând activ la diversele ateliere tematice organizate în cadrul expozției.

Expoziția a fost vernisată cu ocazia Festivalului Național Zilele Vânătorii, organizat de Fundaţia Culturală Artex în parteneriat cu Muzeul Etnografic Hanul Domnesc. 

prima pagină| despre muzeu| expoziții| evenimente| vizitare| educație| connect| contact| forum

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene şi a Guvernului României

© Fundația Culturală Artex