Evenimente

Evenimente Conexe

17 mai 2014, " Noaptea muzeelor"

Muzeul Bucovinei se alătură celor cca 3000 de muzee din Europa care sărbătoresc Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa (Nuit européenne des musées) şi aflat la cea de-a zecea ediţie.
Programul include trei spaţii muzeale locale (Muzeul de Ştiinţele Naturii, Hanul Domnesc şi Muzeul Satului Bucovinean).
Hanul Domnesc a fost deschis pentru vizitare între orele 10.00 – 21.00, iar la ora 19.30 a avut loc un Recital "Jazz la Han", cu Artis Band.


5 aprilie – 19 aprilie 2014, " Peisaje"

"Peisaje" – expoziţie de tablouri cu vânzare – avocat Maria Brânză în parteneriat cu Muzeul Bucovinei.


7 – 12 aprilie 2014, " Lada de zestre a bunicii", " Străbunii noştri"

" Lada de zestre a bunicii", " Străbunii noştri" – proiecte educaţionale cu lecţii tematice în cadrul săptămânii "Să ştii mai multe, să fii mai bun" – Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în parteneriat cu Muzeul Bucovinei .


20 noiembrie 2013, " Tradiţii, practici şi obiceiuri de iarnă din Bucovina"

" Tradiţii, practici şi obiceiuri de iarnă din Bucovina" – lecţie muzeală cu expunere, ghidaj şi spectacol folcloric – Liceul cu program sportiv Suceava în parteneriat cu Muzeul Bucovinei.


Noaptea muzeelor la Hanul Domnesc din Suceava

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai.


Și în 2013, cu acest prilej, Hanul Domnesc din Suceava a fost deschis publicului, începând cu ora 19:00. În program a fost inclus și un concert de muzică veche românească, susținut de formația „Trei Parale”.


prima pagină| despre muzeu| expoziții| evenimente| vizitare| educație| connect| contact| forum

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene şi a Guvernului României

© Fundația Culturală Artex